pondělí 21. července 2014

Bourjois - micelární voda

Poslední dobou na nějaké psaní a sezení u počítače není chuť. Pochopitelně za to může i to vedro, které nás srazilo do kolen. Ale (ne)bojte, od příštího týdne by měly být teploty nižší a počet srážek vyšší. Zkrátka si teď k psaní musím hledat cestu a resty mi k tomu trochu pomáhají. Když vidím tu lahvičku s obsahem na dně, tak si říkám, že už je čas o ní něco napsat. Takže tentokrát přichází na řadu micelární voda od Bourjois.


Balení je plastové a průhledné, to je dobré protože aspoň vidím zbytek obsahu. Dávkování pomocí otvoru je bez problémů. Myslím si že Bourjois pečující produkty jsou známé svým nezvyklým otvíráním, které má na vrchu takovou kuličku. Celkem dobře se s ní otvírá, ale přijde mi to chatrné. Protože u odličovacího mléka jsem si to otvírání koupila z části zlomené a druhou část jsem zlomila sama. Takže bacha na to, zda si věci kupujete opravdu nové a nezničené, lepší je si to zkontrolovat.


Micelárka je bez parfemace a alkoholu. Musím zmínit to, že ji nepoužívám jako samotný odličovač na pleť ani na oči. Používám teď takové kombo od této značky (tonikum, mléko a tuto micelárku) takže nejprve použiji odličovací mléko, které stáhne ty největší nečistoty a make-up a poté pleť doodlíčím micelárkou. Pleť nijak nedráždí, nevysušuje a celkově s ní nemám žádný problém, mé požadavky splňuje. Nevýhodou může být to, že trošku lepí. To je ovšem hodně sporné téma, někomu to vadí, někomu ne. Lepí, ale není to nic hrozného. Oči s touto micelární vodou neodličuji, protože mi nesedí pocit toho, že používám něco na oči i obličej zároveň. Řasenku odlíčí, ale je to větší rvačka, než když sáhnu například po dvoufázovém odličovači od Garnieru.


Celkově si myslím, že micelární vody jsou multifunkční při cestování. Jinak je tolik nevyhledávám, klidně si vystačím s pleťovou vodou a nebo je používám místo ní. Ale jejich používání mi nevadí, a zatím s nimi mám vesměs pozitivní zkušenosti. Tato micelární voda je super, v podstatě bych jí až na tu lehkou lepivost neměla co vytknout. Cena je také příznivá, něco okolo 130kč za 250ml. Pro mě byla tohle dobrá zkušenost a nelituji koupě, nemám ji jen s čím tolik srovnat. Pokud rádi zkoušíte, určitě se po téhle poohlédněte. Já zas půjdu o něco dál ráda vyzkouším jiné (i když neříkám, že bych se k této vrátit někdy nechtěla).

Používáte micelárky? A i na odlíčení očí?

Žádné komentáře:

Okomentovat