pátek 11. července 2014

Nejhorší pečující kosmetika roku 2014

Pečující kosmetiku mám ráda, ale bohužel občas také narazím na produkty, které mi nevyhovují nebo jsou samy o sobě hrozné. Musím  ale říct, že těch vysloveně špatných produktů jsem nenašla zas tolik (ťuk ťuk). Určitě za to vděčím blogům a recenzím, protože více sleduji co je špatné, co si nekoupit a naopak co se vyplatí. Dnes to tedy bude trochu negativní a  ukážu Vám pár produktů té pečující skupiny se kterými jsem moc spokojená nebyla. Příště Vám plánuji ukázat nějaké ďáblíky z dekorativky.


Soupis všech zmiňovaných produktů:

Oriflame - sprchový gel
Garnier - zjemňující tělové mléko (zde)
Syoss - šampón pro lesklé vlasy
Yves rocher - tělové mléko fleur de noel
Reniu - kokosové tělové máslo
Inglot - tonikum pro normální pleť
Avon - planet spa egyptian secrets slupovací maska
Balea - osvěžující pleťová voda
Avon - solutions tónující krém (zde)
Avon - solutions denní krém (zde)
Loreal - triple active denní krém (zde)
Garnier - bb cream miracle skin perfector
Avon - solutions oční gel
Isana - třešňový balzám na rty
H&M - hluboce čistící olivová maska
Synergen - maska proti akné (zde)
Balea - čistící ubrousky



Oriflame - sprchový gel jsem dostala asi před třemi roky a nebyla jsem schopná ho používat. Poslední dobou se už snažím Oriflame a Avon kosmetice vyhýbat, protože tam nejsou až tak dobré věci a když už, tak je jich tam z toho katalogu opravdu málo. A navíc mě nebaví si to objednávat přes nějakou Avon/Oriflame lady.
Garnier - zjemňující tělové mléko bylo to nejhorší s čím jsem si tělo mazala. Má řidší konzistenci, je bez vůně a dobře se roztírá. Líbilo se mi, že se mléko ihned do pokožky vstřebalo ale ono po sobě nezanechalo ani stopu hydratace. Za 5 minut od namazání byla má pokožka stejně suchá, jako před tím. Takže hydratace naprosto nulová. Toto tělové mléko zkoušela i má mamka a měla naprosto stejný názor, takže alespoň vidím že nebyla chyba ve mě, ale opravdu v tom mléku. Ale naopak 7days intensive s mangem od stejné značky je skvělý.
Syoss - šampón pro lesklé vlasy, zařekla jsem se, že už si nikdy v životě nic od Syossu nekoupím. Hodně mi to asi vsugerovali i kadeřníci, kteří tuto značku považují jako za největší odpad nabitý silikony. Ono je to už jen od pohledu divný že 500ml šampónu prodávají někde ve slevě za 100kč. To už je to za klasických 250ml na ceně Balei, která mi přijde o hodně lepší. Měla jsem verzi repair, která slibovala vlasy napravit a všelijaké benefity a přitom to nic neudělalo. Vlasy byly jen umyté a stejně na tom byla i tato růžová verze. Lak na vlasy od této značky je průměr, ale používám ho jen proto, že doma žádný jiný nemám. Suchý šampón ve spreji byl ten nejhorší suchý šampón co jsem vyzkoušela. Na vlasech dělal velké bílé/šedivé fleky a došel asi po 5 použití. Tyto šampóny a celkově jejich péče o vlasy se mi zhnusila a nechci to už používat. Nechci si do vlasů zbytečně cpát všelijaké humusy, radši si znovu koupím přírodní šampóny od Alverde.


Yves Rocher - tělové mléko fleur de noel bylo v ladyboxu a už od prvního přičichnutí jsem věděla že to nebude dobrý. Obsahuje rostlinný olej z řepky olejky a na tu já jsem alergická. Bohužel i proto mi je vůně na nejvíc odporná. Takže jsem ho ani nějak déle nemohla používat. Za to ladybox nemůže, hold jsem měla smůlu.
Garnier - zjemňující tělové mléko tu je už po druhé, protože jsem měla dvě balení a omylem jsem ho sem dala dvakrát. Platí u něj samozřejmě to samé, jako výše.
Reniu - kokosové tělové máslo nemůžu používat také hlavně kvůli parfemaci. Je pro mě naprosto příšerná a když by to mělo být kokosové máslo, čekala bych že bude vonět po kokosu, ale ono ne. Je to hrozně vtíravá silná vůně a už jen to mě odradilo.


Inglot - tonikum pro normální pleť, pokud mě někteří čtete už nějakou dobu možná víte, že Inglot je celkem moje srdcovka. Bohužel i u oblíbené značky se dá najít nějaký propadák a já tady nebudu nic hrát a řeknu to  na férovku. Moc se mi líbil nápad že má oblíbená značka se pokusí i o pečující kosmetiku, ale on to byl velký krok vedle. O to víc mě to štve, když vím že to tonikum bylo dražší a stálo asi okolo 500kč. Líbí se mi lahvička, to opravdu ano, je jednoduchá a roztomilá. Ovšem má nepraktické šroubovací víčko. Dalším markantním problémem je parfemace, je sladká a strašně výrazná. To byl taky hlavní důvod proč jsem toto tonikum přestala používat. protože se ta parfemace nedala vystát, byla hodně cítit i z obličeje. Ještě víc podstatnou věcí je to, že nefunguje. I po pravidelném používání jsem neviděla žádné změny. A hřebíčkem do rakve je to, že lepí, a to neuvěřitelným způsobem. Toniku jsem zkoušela dát další šanci, nešlo to. Inglot by se měl raději držet se svých dobře zajetých dekorativných kolejích.
Avon - planet spa egyptian secrets slupovací maska má bílou barvu a hutnější gelovou konzistenci. Nanáší se celkem ok, ale při slupování nastane problém. Maska absolutně nejde z pleti sloupnou a navíc má bílou barvu takže když nesloupnete doslova všechno, máte to stále na obličeji a je to vidět. Masku jsem použila asi dvakrát a pak už jsem na to neměla dál nervy. Navíc účinky mi nepřijdou nějak výrazné, nebo spíš že by nějaké byly.
Balea - osvěžující pleťová voda na svůj čas nebyla špatná, ale také už tu pečující kosmetiku na obličej od Balei nekupuji. Od této značky jsem těch pleťových vod vyzkoušela mnoho, ale nijak mi v srdci nezůstali. Jsou to spíš takové vzpomínkové věci na pubertu, kdy jsem se jedině těmito odličovala. A právě díky tomu laickému odličování jsem měla horší pleť. Většina z nich nemá nijak výraznou vůni, ani nevysušují a docela lepí. Ještě tu mám nějaké 4 balení na dně a používám je jen na odlíčení swatchů při focení.


Avon - solutions tónující krém, ano zase ten Avon! Psala jsem že tomuto tónováku dám ještě šanci, dala jsem, ale vše bylo při starém. Vůně mi už také moc nesedí, divně se roztírá a barva je to nejhorší. Je to taková růžová hnědá, která se ani po rozetření nezmění. Pleti se vůbec nepřizpůsobuje a vypadáte pak jak po nevydařeném soláriu. Krytí je nulové, spíš jen obličej zahalí do toho růžového podtónu a jinak nic neudělá.
Avon - solutions denní krém je na tom stejně jako kolega ze stejné řady. Dobře se roztírá a parfemace není špatná. Líbí se mi že nežmolkuje, ale zase i mou normální pleť zamastí. Někde po 4 hodinách se začnu v t-zóně lesknout a to normálně není můj problém. No co víc na to říct, nechci být jak disco koule, takže už ho nepoužívám. Více si můžete přečíst samozřejmě v recenzi.
Loreal - triple active denní krém jsem nemohla prakticky používat hlavně kvůli tomu, že žmolkuje. Nanášela jsem ho klasicky ráno po vyčištění pleti a čekala až se vsákne. Ať jsem čekala 5 nebo 40 minut, výsledek byl vždy stejný. Pokaždé když jsem prsty nebo štětce přejela po krému, začal žmolkovat a nanést na něj nějakou další vrstvu bylo celkem nemožné. Vždycky jsem ho musela odlíčit a použít jiný krém. U tohoto krému jsem to nečekala, protože jsem si říkala že je to Loreal, a věřila jsem mu.


Garnier - bb cream miracle skin perfector je úplně na prd. Nevidím žádné dobré využití, protože nefunguje. Ten roll-on je zde strašně nepraktický a barva je také naprosto tmavá a přitom to je odstín light. Nekryje, má růžový podtón a žádné účinky po dlouhodobém používání nejsou.
Avon - solutions oční gel je také bez účinků. Má ale příjemnou gelovou konzistenci, která se poměrně rychle vsákne ale jinak s očním okolím také nic neudělá. Už jsem k tomu hodně skeptická protože je to prostě Avon.
Isana - třešňový balzám na rty mám už dlouhou dobu a jen mi doma tak leží. Koupila jsem si ho jednou nějak z nutnosti. Na rtech je nepříjemný, má chemickou vůni a celkově na mě působí nějak uměle. Hydratace jsem si nějak nevšimla. Zlatý to můj Astrid.


H&M - hluboce čistící olivová maska, celkově do H&M masek jsem vkládala důvěru. Líbí se mi hrozně jejich obaly, přesně takové mám ráda, jednoduché ale zajímavé. Vyzkoušela jsem 5 druhů: kokos, dračí ovoce, borůvky, rebarboru a tuto olivu. Oliva byla bohužel ze všech nejhorší. Přijde mi že má takovou tu jílovitou konzistenci, lehce zelenou barvu a nevýraznou parfemaci. Když maska uschla, smyla jsem ji a zděsila jsem se. Měla jsem takový vrásčitý obličej a trvalo to snad 3 hodiny než to zmizelo. Víte co tím myslím? Když Vám usychá ta maska a už tehdy máte obličej takový scvrklý a vrásčitý, tak to jsem měla bohužel i po smytí. Masku jsem použila asi dvakrát a pak jsem to už nechtěla riskovat. Navíc žádných viditelnějších změn na pleti jsem ti nevšimla.
Synergen - maska proti akné bylo snad to nejnepříjemnější co jsem kdy na pleti měla. Maska mě hrozně pálila a dostala jsem šílenou alergickou reakci. Obličej jsem měla jako v plamenech a trvalo to několik hodin, než jsem dala pleť zase do pořádku.
Balea - čistící ubrousky vůbec neodličují. Make-up celkem jo, ale stejně to chce ještě něčím doodlíčit. S řasenkou a linkami bojuje velmi těžko. Používám je také jen na otření nějakých stawchů či čištění kosmetiky. Jinak jsou naprosto k ničemu.

Zde jste tedy mohli vidět, čemu se podle mě vyvarovat. S těmito produkty jsem nespokojená pouze já, může se stát že Vám třeba vyhovují a já tady na ně nadávám. To už je hold individuální. Všechny tyto produkty byly pro mě zbytečně vyhozené peníze a znovu si je už nekoupím.

Máte taky nějaké produkty, které Vás v poslední době zklamaly?

Žádné komentáře:

Okomentovat