středa 2. října 2013

Antibakteriální gely - Balea vs Mark & Spencer

Antibakteriální gel je sám o sobě převratným produktem v hygieně, spousta žen a mladých slečen (možná i mužů) ho nosí sebou v kabelce. Ano, i já jsem jedna z nich. Popravdě musím říct že kdybych ho v kabelce s sebou neměla, byla bych celkem znepokojená. Většina lidí ho sebou nosí hlavně kvůli cestování v HMD, a uznejte sami, ty madla v autobusech/tramvajích/metrech jsou opravdu největším přenášedlem bakterii.
Klasický koloběh: jedete autobusem, i když se odmítáte chytit madla, zběsilá jízda řidiče způsobí, že se toho madla nakonec chytíte z obav pádu. Po uplynulém čase přichází oběd nebo doba svačiny - aneb, né nadarmo nám naše maminky říkávaly aby jsme si myli ruce.
Dalším problémem je, že ne všude je možné i umýt ruce, proto někdo chytrý přišel s nápadem umýt si ruce bez použití mýdla a vody. Nyní je to velice praktická věc, kterou by podle mého měl mít každý.


Ale teď už konkrétně, chtěla bych vám říct něco o dvou antibakteriálních gelech, jedná se o značku Balea a o Mark & Spencer. 

Balení je velikostně u obou dvou produktů stejné a to 50ml, ale rozdílný je v tom že produkt od Mark & Spencer je vyroben z pevnějšího a bytelnějšího plastu. U Balei se mi už párkrát stalo že se mi víčko samo otevřelo v kabelce a určité množství se mi vylilo, u druhého produktu se mi to zatím ještě nestalo. Jak můžete vidět na fotce níže, hrdlo gelu M&S je nepatrtně větší, vůbec to neovlivňuje dávkování - které je mimochodem u obou jednoduché.


Konzistence Balei je gelovitá zatím co druhý produkt je více vodovitý. Oba dva produkty mají citrusovou vůni, ovšem Mark & Spencer jí má opravdu výraznou a po použití gelu na rukách vůně celkem přetrvává. Ještě je důležité zmínit že oba dva produkty obsahují alkohol. Hlavní rozdíl mezi těmito gely je to, že Balea opravdu hodně lepí, takže nakonec místo umytých rukou je máte akorát slepené a to není zrovna moc příjemný pocit. Na rozdíl M&S ruce příjemně chladivě osvěží a provoní tou citrusovou vůní. Jen malá nevýhoda je to, že když si umyjete ruce s gelem od M&S a pak jíte třeba jablko, může se stát že jablko bude mít trochu hořkou chuť na místech kde ho držíte, za to může ten ten gel protože je sám o sobě hořký.


Balea antibakteriální gel můžete zakoupit ve všech DM drogeriích za 30kč, Mark & Spencer antibakteriální gel máte možnost zakoupit pouze v M&S prodejnách za 33kč.
Kdybych si měla vybrat mezi těmito gely, rozhodně už si nekoupím Baleu a sáhnu po Mark & Spencer. Budu ráda když budu moct vyzkoušet další antibakteriální gely a pak z nich vybrat toho nejlepšího a podělit se s vámi o nové zkušenosti. Prozatím se mým společníkem v kabelce stává Mark & Spencer gel, díky své vůni a účinkům.

Používáte také antibakteriální gel? Jaký je váš oblíbený?


Žádné komentáře:

Okomentovat