úterý 19. listopadu 2013

Úprava obočí - stíny na obočí

Myslím si že úprava obočí pomocí stínů a tužek se najednou víc používá, všimla jsem si toho hlavně na dívkách/ženách kolem mně. Často jsem slýchala dotazy na to jak si upravuji obočí a tak mně napadlo o tom napsat článek i Vám. Já jsem si začala obočí malovat/stínovat hlavně z toho důvodu že ho mám moc světlé a jelikož jsem bruneta tak to moc nejde dohromady, dále mně také trápí hustota obočí která je bohužel celkem nízká. Ze začátku jsem používala tužky na obočí od Essence, které byly sice dobré ale celkový efekt nevypadal vůbec přirozeně a proto jsem se rozhodla najít jinou variantu.
Mým prvním "vylepšovákem" byl Eyerbrow stylish set od značky Essence. Byla jsem s ním moc spokojená a začala jsem ho používat každodenně. Ráda bych Vám řekla jak dlouho tento set používám, ale nemůžu si vzpomenout, myslím si že rok a půl to bude už určitě. Balení odpovídá ceně a stručně řečeno je to to nejhorší na tomto produktu, otevírá se špatně a manipulace není taky nejlepší. Štěteček je nic moc, ale nějaký čas jsem ho používala, poté jsem si koupila štětec od E.L.F speciálně na obočí a ten mi na to vyhovuje více. Co se týče stínů, jsou to zatím ty nejvíc pigmentované které jsem zatím vyzkoušela, tmavý odstín mi opravdu perfektně vyhovuje a ten světlý nepoužívám. Výdrž je výborná, stíny vydrží bez problémově na jednom místě 24h, a když si obočí neodlíčíte tak klidně i 48h. Přesouvám se k té záporné části, jedná se hlavně o výše zmíněné balení, na cesty je opravdu nevhodné. Při dlouhodobém používání se dostanete na dno a poté se Vám stín začne drolit a praskat (jako to bývá např. u pudrů), a když navíc někam cestujete nebo máte tenhle set v kosmetické taštičce, stíny se vám rozmažou po celé té krabičce a vypadá to příšerně. Když to shrnu tak je to zatím ten nejlepší pomocník na mé obočí. Dnes jsem si kupovala druhé balení a stálo 65kč, což si myslím že je hodně dobrá cena vzhledem k výkonu.
+ pigmentace, výdrž, cena
- balení!


Další set který jsem vyzkoušela byl Eyerbrow kit od E.L.F, narozdíl od Essence tenhle má i vosk a můžete si vybrat ze 4odstínů (ash, light, medium, dark). Já mám ten nejtmavší odstín dark, ale bohužel mi moc nesedne. Balení je skvělé, je bytelné ikdyž plastové, má malé zrcátko a kupodivu i dobrý štěteček který je zmenšenina toho který používám. Pigmentace je také dobrá, nejprve se má používat vosk který je hodně tmavý a poté stín který je o něco světlejší, stín je sice do hnědé barvy ale je hodně teplý což na mém obočí vypadá špatně. Výdrž je také celodenní a díky vosku je obočí i dobře zafixované. Často používám vosk ale ten stín nevyužiji, kdyby byl stín více do studenější barvy myslím si že by to byl pro mně vítěz, ale bohužel. Nevýhodou je však dostupnost produktu, protože jej můžete zakoupit jedině na zde oficiálních stránkách a to asi za 100kč.
+ balení, vosk, výběr více odstínů, výdrž, cena
- nesedí mi odstín, dostupnost


Pro mně zatím poslední a nedávno zakoupená je tato sada na obočí od Avonu. Balení je super, sice plastové ale dobře se otevírá a vypadá moc hezky. Po otevření naleznete vosk, stín, zrcátko a štěteček. Zrcátko je oproti předchozímu opravdu velké, nezkresluje a dají se s ním dobře nalíčit i oči. Štěteček je naprosto příšerný, horror! Je z takových těch plastových tvrdých štětin a když jsem to viděla tak jsem si myslela že si Avon dělá snad srandu, protože to by bylo fakt nemožné ho používat. Vosk je bezbarvý a moc ho oceňuji, protože obočí s ním vydrží lépe zafixované a více na sebe chytí ten stín. Bohužel nastává další zklamání hned po prvním vyzkoušení, stín je na mně až moc světlý, dá se s ním vytvořit přírodnější look ale mně se k tmavým skoro až černým vlasům nehodí. Výběr odstínu jsem nemohla nijak ovlivnit protože Avon nabízí pouze tuhle jednu variantu, která se nazývá soft braun. Výdrž nemám vyzkoušenou. Tuhle sadu můžete zakoupit za 130-200kč v katalogu Avon.
+ balení, zrcátko, vosk
- výběr odstínů, štěteček


Jak už jsem psala na začátku článku u stínů od Essence, vrátila jsem ze zpět k nim, protože když si vezmu cenu a kvalitu tak mi to za těch 65kč stojí i kdybych je měla za půl roku vyhodit (což si myslím že se nestane a doufám že  mi vydrží zase rok).
PS: Když zrovna nepoužívám na obočí vosk, tak ho alespoň zafixuji sérem na růst řas od Dermacolu, po pravidelném používání mám pocit že je mé obočí hustší a tmavší.


Jaké vylepšováky používáte na své obočí vy? Upravujete si ho nějak?

UPDATE: nejlepší stín na obočí je od Inglotu.

Žádné komentáře:

Okomentovat